Pages

Friday, November 7, 2008

SNAPSHOT : RAINBOW

6 Nov 2008, outside hse : Hati ini gembira bukan kepalang cz impian untuk menikmati pemandangan indah pelangi tercapai.. Ketika kecil dulu selalu juga melihat pelangi ni, biasanya ketika berjalan kaki balik dari sekolah rendah (jauh juga - 3km!) ataupun pada waktu petang ketika 'jaga' padi grandma di sawah (menghalau pipit sambil2 buat kerja rumah hehe). Semenjak menginjakkan kaki ke kolej then Uni, tidak pernah lagi melihat sang pelangi dan pada hari ini 'dia' menampakkan dirinya (chehh..:)).. it was last for less than 2 minutes.. saya menikmatinya sehingga terlupa mengambil shoot yang cantik - tengok sj hasilnya tidak seberapakan (that photo is without much edit, only outolevel and some contrast)


ps: kata orang tua-tua : 'Nasib baik' kiranya dapat melihat pelangi ni.. maybe, cz iam happy! :)

4 comments:

CatlinaFly said...

don, ape lagi sambar ler lens 55 - 200mm, leh amik gmbr jauh2 :)..hehe..cabaran ni..kuheh kuheh..huhu..nape lah lens tu mahal sgt..wuwuwuw..

Dodon said...

Catlinafly: haha.. aku target tahun 2009 tu.. tp yg 18 -200mm..
awas ko lense!..harhar..

SiS-lin said...

wah bestnye dpt amik gmbr pelangi tu,dh rase mcm naik atsnye kan...

Mama Mia said...

nice shot on the rainbow ;)